Мой любимый город Яготин
Меню сайта
Наш опрос
Сколько Вам лет?
Всего ответов: 87
Главная » 2008 » Март » 1 » Коли мама п'є
Коли мама п'є
21:27
Молода і незалежна Україна, безперечно, піклується про підростаюче покоління, приймаючи ряд законодавчих актів, які покращують становище сімей, особливо соціально незахищених категорій населення, з метою покращення демографічної ситуації.
В останні роки зафіксовано незначне покращення ситуації з народженням дітей. Але все більше соціальних працівників, медиків турбує ситуація в родинах, де майбутня мама вживає алкоголь. І навіть коли ми проаналізуємо ситуацію в місті, то реально можна побачити, як іде алкоголізація молоді, молодих сімей. Мабуть, з цим уже пора боротись не лише міській владі, чи працівникам соціальних служб, але й кожному свідомому громадянину.
Не випадково закони Древньої Греції та Риму забороняли одруженим пити спиртне. Чоловікові, який випив, не дозволялося наближатися до дружини. Був виданий закон про неприпустимість уживання вина молодятами. На Русі також здавна молодятам не можна було пити вино на своєму весіллі.
У західних областях України й нині пам'ятають звичай, коли молодята на хлібі клянуться, що в перші роки подружнього ЖИТТЯ не вип'ють жодної чарки.
На Львівщині їм підносили буряковий квас як символ рожевої пори любові. Лемки пригощали молодят молоком, бо в цьому вбачали силу життя та запоруку міцного здоров'я. У деяких регіонах Житомирської області й донині на весіллі дозволяють пити лише безалкогольні напої.
Те, що пияцтво батьків - одна з головних причин недорозвиненості дітей, науці відомо здавна. В алкоголіків понад 36,8% відсотків дітей мають нервово-психічні захворювання. Спричинити це може навіть одна чарка у ніч зачаття. Алкоголь сприяє переродженню зародкових клітин, зміні їхніх обмінних процесів.
Вживання алкоголю під час вагітності неминуче призводить до порушень розвитку плоду. Ушкодження будуть більшими, якщо алкоголь впливав на ранньому її етапі.
Період від моменту зачаття до 3-х місяців вагітності в медицині називають критичним, бо саме в цей час відбувається інтенсивне формування майбутніх органів і тканин дитини. На перших місяцях вагітності зародок ще не має свого кровообігу, і тому у разі прийому будь-яких доз спиртного концентрація його в крові матері та плоду є однаковою.
Згідно статистики, ускладнена вагітність відзначається у 28 відсотків жінок, які вживають алкоголь, а відсоток недоношених дітей становить 34 %, мертвонароджених дітей - 25 %.
За даними Всесвітньої Організації, охорони здоров'я, Україна посідає перше місце у світі за зловживанням алкоголем серед дітей та молоді.
За результатами опитування, проведеного громадською організацією "Батьківський клуб", близько 40% дітей у віці від 10 до 16 років вживають алкоголь.
Виявляється, серед дітей, які вживають алкоголь, 14% роблять це щодня, 42% - не більше трьох разів на тиждень, 43% - не більше двох разів на місяць і 1% - "на свята". Більшість підлітків (64%) п'ють "для гарного настрою", 28% - "щоб підтримати компанію", 8% - "як можливість виділиться", інформує www.pravda.com.ua

Окремі випадки народження в жінки, яка вживає алкоголь, зовні здорових дітей - це радше виняток. До того ж, у майбутньому більшість із них хворобливі, можуть відставати у фізичному та психічному розвитку.
Недарма в народі кажуть: «П'ють батьки, а розплачуються діти».
Хотілося б, щоб усі, хто хоче стати батьками, пам'ятали наступне: не відмовляючи собі у випивці, ви думаєте, що розпоряджаєтеся своїм власним життям. На жаль, у цей момент ви калічите і робите трагічно безвихідним життя своєї майбутньої дитини. За ваші нібито безневинні задоволення доведеться розплачуватися їй. Іноді дуже дорого це їй коштуватиме.
О.В.Акутіна, начальник відділу у справах сім'ї та молоді Ржищівського міськвиконкому.
http://rgishchev.kiev.ua
Просмотров: 1002 | Добавил: yagotin1bbs | Рейтинг: 4.0/1 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтов - uCoz