Мой любимый город Яготин
Меню сайта
Наш опрос
Сейчас вы сидите перед монитором
Всего ответов: 39
Главная » 2008 » Февраль » 22
Село Ничипорівка Яготинського району розташоване поблизу автомагістралі Київ — Харків. Тож усі, хто живе там чи поспішає в якихось справах, мусять переходити дорогу перед автотранспортом, що мчить на повній швидкості. Люди, звичайно, знають, що треба бути обережними, але ж біди не уникають. Чи то безтурботність, чи неуважність, чи, може, якийсь дуже злий фатум…

Упродовж двох днів лютого на цьому невеличкому відрізку дороги пішли з життя троє людей, жителів села Ничипорівка.

8 лютого близько 17.10 25-річний житель міста Харкова автомобілем «Шкода-Октавія» наїхав на пішохода С., 1938 р.н., який, згідно з даними експерта, перебував на проїжджій частині протилежного руху транспорту. Під час ДТП пішохід помер на місці.
Наступного дня майже у той самий час 22-річний житель міста Києва, рухаючись автомобілем ВАЗ-2107, скоїв наїзд на 40-річного та 42-річного жителів с. Ничипорівка. Одного з них ще й переїхала вантажівка. Отримавши тяжкі тілесні ушкодження, обидва чоловіки заги ... Читать дальше »
Просмотров: 1333 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (3)

У нас новий Голова Яготинської райдержадміністрації. Це Тимченко Володимир Григорович.

http://yagotin.1bbs.info/viewtopic.php?f=2&t=935
Просмотров: 1358 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (1)

Посмотрел бог на тот беспредел что творится на дорогах яготинских и послал он прозрение на головы власть имущих наших и решили они поставить на переходах лежачих полицейских, дабы не творили больше мракобесие грешные автомобилисты. Аминь

Нарешті зявились в кaштaнaх і центрі на пішоходних переходах лежачі поліцейські, тепер сподіваюсь шумахери менше будуть літати



Автор Raps











Просмотров: 737 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Нарешті знову запрацював сайт Яготинської районна ради. Заходимо сюди: http://yahotyn-rada.org.ua
http://yagotin.1bbs.info/viewtopic.php?f=2&t=901
Просмотров: 804 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Січень 2008-го залишиться урочистим і пам’ятним на все життя для двох молодих родин Яготина — у них з'явилося на світ по двоє немовлят. Народження дитини, скільки б тисячоліть не минуло, — завжди незбагненне диво, глибока таїна, дорогоцінний дар і благословення Бога.

Нині все це сприймається в подвійному розмірі. Тож незвичайна і приємна подія вилаштувалася першою серед переліку подій районного масштабу. До всіх якнайсвітліших привітань батькам приєдналася влада. Щасливі подружжя зустрічали в себе з душевними побажаннями та подарунками заступника голови райдержадміністрації Ганну Скроцьку і начальника відділу молоді та спорту Аллу Дьогтяр.

У квартирі родини Тетяни і Ярослава Ситнікових (мама — лікар, тато — директор Яготинського центру профтехосвіти) якраз був тихий час — Олександра і Валерія (так назвали новонароджених дівчаток) спали. Панувала сповнена чудодійних променів сонця, сприятлива аура. Теплом і ніжною лагідністю огортала уява, як там, у ліжечках, заквітчан ... Читать дальше »
Просмотров: 755 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Наприкінці січня цього року від рибалок усе частіше почали надходити тривожні сигнали, буцім з-під талого снігу поодалік від дамби, що веде до колишньої дачі Хрущова, видно загиблу рибу. 31 січня районною радою зі складу депутатів була створена спеціальна комісія, яка побачила увесь драматизм ситуації. Вздовж русла річки по обидва боки лежали цілі гори загиблої риби, здебільшого товстолоба вагою 1,5-2 кілограми. Дохла риба повністю вкривала дно річки. Ширина кожної із двох смуг складала приблизно 2 метри і розтягнулася на кількасот метрів. Що стало причиною масової загибелі риби, ще належить з'ясувати, однак уже сьогодні можна сказати, що масштаби лиха колосальні.
На кожному квадратному метрі налічувалося близько 20-25 рибин. Дійсну кількість риби підрахувати важко, однак, за попередніми підрахунками, ця цифра може сягнути 154 тонни, адже значна частина риби похована під кригою на дні русла річки. На порозі весна. Страшно бодай уявити, що все це почне розкладатися: по-перше, стояти ... Читать дальше »
Просмотров: 948 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (2)

Алея Слави… Пролягає вона від центральної вулиці Незалежності зеленими шатами яготинського парку аж до високого і мальовничого берега озера Супій. Важливе своєю історією, святе людською вдячністю і згадкою місце. Тут влаштовуються найбільші врочистості, пов’язані з Великою Вітчизняною, з тими, хто пішов із життя у розквіті сил, аби інші насолоджувалися його благами. Разом із найкращими квітами землі нашої люди несуть сюди невигойну печаль. Після урочистої реєстрації шлюбу обов’язково навідуються з пишними букетами молодята. Їдуть і просто так, щоб поспілкуватися з природою, постоявши в тиші і красі вічнозелених ялинок. У цьому своєрідному оазисі пам’яті, здається, повинні діяти неписані закони і правила культури та порядності. Тут би ходити навшпиньки, а говорити пошепки. А що ж насправді? На основі непривабливих реалій сьогодення напрошується песимістичний висновок: непростимо втрачаються найдорожчі духовні цінності, перекреслюючи в поведінці людей головні риси і почуття їхньої природ ... Читать дальше »
Просмотров: 841 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

В Яготинському районі на один кінотеатр, який під загрозою закриття, припадає 42 підприємства ресторанного господарства

«Гаряча» тема, яка того дня прозвучала по радіо, мимоволі привернула мою увагу. А називалася вона «Україна — зона культурного лиха». Відразу ж подумалося, що в деякій мірі це стосується і Яготина.

Зупинюсь на проблемі з кінотеатром під всеосяжною назвою «Україна». Скільки-то було радості, коли ця ошатна, особливо на той час, будівля прикрасила центр Яготина! Хіба хто міг уявити, що колись вона стане для когось ніби більмо на оці? З появою телебачення все змінилося. Кіно вийшло з моди? Цю думку категорично заперечує директор кіномережі Надія Мосьпан. Тільки завдяки її вболіванню за дорогу серцю справу (працює у цій галузі близько 40 років) кінотеатр ще не продали чи не «приватизували». Важко уявити, скільки високих порогів оббила жінка, добиваючись підтримки, допомоги, аби це ледь тліюче культурне вогнище не згасло для яготинців назавжди, аби вони мог ... Читать дальше »
Просмотров: 762 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Вигода мізерна, зате шкода…

Мабуть, особливо заповзятливим крадіям постійно не дає спокою, до болю свердлить мозок одна й та ж пекельна думка: «Де б і що можна ще поцупити?» Останні роки надто вже проявляють злодійське завзяття металошукачі. Нерідко такий-от «мисливець» здобуде, як кажуть, на комариний ніс, а шкоди завдасть чималої. Приблизно так сталося у с. Черняхівка. Хтось додумався поживитися в кіноапаратній будинку культури. Виламавши двері, злодій забрав з двох трансформаторів «ВУК-120» мідну обмотку.

А ще комусь знадобився алюмінієвий дріт, 240 м якого демонтовано однієї грудневої ночі з електроопор у місті Яготині.

На жаль, більшості нечистих на руку і совість вдається залишитися непоміченими. Невідомо хто з підвального приміщення корпорації «Рошен» викрав 10 пачок керамічної облицювальної плитки.

Якщо красти — то машину

Раніше в основному викрадали авто у великих містах, у селах же було щодо цього безпечніше. Тепер злодії добралися ... Читать дальше »
Просмотров: 919 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Надзвичайна ситуація, на жаль, може виникнути там, де й не чекаєш. Так сталося і в Яготинському районі. Щоправда, з’явилася небезпека, під загрозою якої люди об’єднали зусилля і не дали їй вийти з-під контролю.

У с. Кулябівка не витрачені на обприскування садів засоби захисту рослин свого часу лежали в купах під дахом складу. Якщо офіційно, то ця суміш за класифікацією називалася «Заборонені та невідомі хімічні засоби захисту рослин». Три роки тому було вжито запобіжних заходів. Ці 2,7 тонни отрутохімікатів разом із землею (що під ними), а це вже близько 7 тонн, заховали в металеві цистерни. Про них, мабуть, ніхто б і не згадав, якби неочікувана подія. В поле зору якогось запопадливого мисливця-металошукача потрапили цистерни. А 28 листопада їх вкрали, хоча таку складну операцію зробити було зовсім непросто. Щоб дві цистерни вагою по 3 тонни розрізати, повантажити і перевезти невідомо куди, знадобилися, звичайно, і зварювальний апарат, і кран, і великий транспортний засіб. Усе ... Читать дальше »
Просмотров: 853 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Уже давно ходили слухи, что на втором этаже новостройки почти в центре Яготина будет размещен районный центр занятости. Это мало у кого вызывало позитивные эмоции. Ведь можно было оценивать такое благо и с негативной точки зрения. Мол, уверенно и широко запрограммирован на будущее такой значимый изъян нынешнего нашего общества, как безработица. Но все же новоселье центра занятости осуществилось где-то около месяца назад. Теперь для центра занятости, который до сих пор теснился в обычной трехкомнатке, открылись широкие горизонты для плодотворной работы. Есть много вспомогательных и очень важных помещений. Это, в частности, комната психологической разгрузки, игровое место для детей на время пребывания родителей в центре занятости, зал для семинаров, компьютерный класс и тому подобное.
Наконец-то запустили в эксплуатацию и весь дом. Каждый день прохожу мимо - горит с вету на первом и втором этажах. Правда на остальных еще не замечал. Уж очень долго его строили. Одно плохо, или это мож ... Читать дальше »
Просмотров: 960 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (1)

Візерунки материнської долі

Рідна мати моя...

У кожній долі - два кольори: червоний і чорний. Радість і журба в кожному
житті людському переплітаються, як ниточки у візерунку.

..Голодної осені 1932-го року в сім'ї Василя та Олени Рябусів, що жили на
околиці мальовничого села Черняхівка, з'явилася на світ маленька дочка
Ганнуся.

Здавалося, крихітці не вижити. У виснаженої матері - крапля молока, а зварити
немовляті юшечки геть немає з чого. Та старші діти - шестирічна сестричка і
чотирирічний братик - додумались, як заспокоїти малу, щоб не кричала.
Натовкли житньої перепічки з часником, замотали в полотнинку та й дали
замість соски. Замовкало від того маля, хоч і ненадовго.

Зиму так-сяк пережили. Але після неї настала чорна весна тридцять третього
року. Батько й мати на роботі, а діти вдома гибіють від голоду. Якби не
молода рогоза та мерзла дрібнісінька картопля, хтозна, чи вижили б.

Галя, та ... Читать дальше »
Просмотров: 948 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Нерідко люди з підігрітою алкоголем кров’ю поводяться надто агресивно навіть з близькими і друзями. Сварки та бійки виникають, як кажуть, на рівному місці. Так, мабуть, сталося нещодавно у с. Сулимівка. 40-річний місцевий житель посварився зі своїм однолітком і пустив у хід «домашню зброю». Дерев’яною шваброю і молотком він забив товариша, з яким тільки-но пиячив, до смерті. Коли прибула на місце трагедії оперативна група, дільничний інспектор Володимир Бартош та помічник дільничного Сергій Вовк уже знали, хто винний у скоєнні злочину.

Труп громадянина О. було відправлено до моргу Яготинської ЦРЛ, а «гостинного» господаря затримали. Ведеться слідство.

До добра не доводить розпиття спиртних напоїв і в громадських місцях. Так, одного пізнього грудневого вечора міське кафе «Стара брама» стало ареною сварки, а потім і бійки. Невідомий відвідувач виявився сильнішим за місцевого жителя, 28-річного громадянина Т., завдавши йому тілесні ушкодження.

Щось подібне стало ... Читать дальше »
Просмотров: 843 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Відкрився новий сайт http://www.yagotyn.org.ua/index.php , де багато цікавих статтів про музеї Яготинщини.
Просмотров: 866 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Розпочався цей захід з перерахунку одноденної зарплати працівниками райдержадміністрації та управління праці і соціального захисту населення, а, так би мовити, набрав обертів у районному будинку культури. Тут зібралися представники підприємств, організацій, установ, політичних партій, релігійних конфесій, щоб підтримати людей з обмеженими можливостями і добрими словами, і матеріально. Було зібрано понад 10 тисяч гривень. Зокрема, центральна районна аптека передала на 376 грн. медикаментів. Крім того, упродовж року аптека надала 20-відсоткову знижку інвалідам на лікувальні засоби на суму 7,932 грн. Від районного комітету Товариства Червоного Хреста інвалідам вручено 28 комплектів постільної білизни.
Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував виставку творів дітей-інвалідів. Її учасники, яких було 27, отримали премії. Благодійну акцію супроводжували виступи місцевих художніх колективів.

borvisti.com.ua
Просмотров: 836 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Кількість музейних установ Яготинського державного історичного музею
– 8.
Предметів основного фонду державного історичного музею – 55619.
Музейних кімнат на громадських засадах – 17.
На державному обліку перебуває – 91 пам’ятка історії та культури, з них:
- пам’яток історичних – 45;
- монументального мистецтва – 9;
- археологічних –34;
- пам’яток архітектури – 3.
Перша письмова згадка про Яготин відноситься до 1552 року. Яготин – в минулому сотенне містечко Переяславського полку, було удільним володінням малоросійських гетьманів.
з середини 18 століття Яготин став власністю К.Г.Розумовського, потім його сина Олексія Кириловича, який насадив грандіозний парк, розташований на берегах мальовничого озера Супій, що займав площу біля 150 гектарів.
О.Розумовський продовжив будівництво палацу, літніх флігелів і господарських приміщень.
В плані палац мав вигляд подовженого прямокутника з виступами в бік озера Супій у вигляді центральної напіврот ... Читать дальше »
Просмотров: 1483 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Урологическое отделение Яготинской центральной районной больницы получило уникальный аппарат — цисторезектоскоп, с помощью которого операции проводятся без применения скальпеля. После такой операции пациента можно выписывать уже через 2-3 сутки, а за 2-3 недели он возвращается на работу. Цисторезектоскоп уже успешно испытано.

http://yagotin.1bbs.info/
Просмотров: 1067 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (6)

Яготинський район

Яготинський район утворений у 1923 році з районним центром у місті Яготин у складі Прилуцького округу Полтавської губернії. Розташований у фізико-географічній зоні Центрального Лісостепу. Його площа 793,3 тисячі квадратних кілометрів, що становить 2.8 відсотка території області. Відстань до Києва - 115 км. На території району протікають 9 річок: річка Супій (37 км), р. Ржавець (23 км), р. Лозова (15 км), р. Гнила Оржиця (14.6 км), р. Чумгак (13.5 км), р. Жоравка (10 км), р. Будячивщина (9 км), р. Малий Супій (8 км), р. Бутовщина (4.5 км).

У 1932 році Яготин перейшов до складу Київської області, з 1933-го по 1937-й рік - Харківської, з 1938-го - Полтавської, а в 1954-му – знову Київської.

У районі 90 ставків загальною площею 446.8 га та 4 водосховища: Великий Супій – 1040 га, Малий Супій № 1 - 378 га, Малий Супій № 2 -421 га, Малий Супій № 3 - 576 га.

Яготинщина межує на заході із Переяслав-Хмельницьким і Баришівським районами Київсь ... Читать дальше »
Просмотров: 1048 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008

Станом на 1 травня 2007 року чисельність наявного населення в районі становила 36256 чоловік, з яких міське населення в районі становить 21335, сільське - 14921 чол.
З початку року з урахуванням природного скорочення, міграційного руху чисельність наявного населення скоротилася на 215 чолоків.
За січень-квітень поточного року в районі народилося 140 дітей (з них у сільській місцевості - 48). Для порівняння: за цей же період 2006 року в районі народилося 113 дітей (з них 52 дитини - в сільській місцевості).
За чотири місяці поточного року кількість померлих в районі - 263 особи (118 чоловік - по сільській місцевості). За цей же період минулого року кількість померлих - 269 осіб (129 - по сільській місцевості).

по матеріалах "Яготинські вісті" №46 (10081) 9 червня 2007 року.
Просмотров: 1022 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Яготинський район

Яготинський район утворений у 1923 році з районним центром у місті Яготин у складі Прилуцького округу Полтавської губернії. Розташований у фізико-географічній зоні Центрального Лісостепу. Його площа 793,3 тисячі квадратних кілометрів, що становить 2.8 відсотка території області. Відстань до Києва - 115 км. На території району протікають 9 річок: річка Супій (37 км), р. Ржавець (23 км), р. Лозова (15 км), р. Гнила Оржиця (14.6 км), р. Чумгак (13.5 км), р. Жоравка (10 км), р. Будячивщина (9 км), р. Малий Супій (8 км), р. Бутовщина (4.5 км).

У 1932 році Яготин перейшов до складу Київської області, з 1933-го по 1937-й рік - Харківської, з 1938-го - Полтавської, а в 1954-му – знову Київської.

У районі 90 ставків загальною площею 446.8 га та 4 водосховища: Великий Супій – 1040 га, Малий Супій № 1 - 378 га, Малий Супій № 2 -421 га, Малий Супій № 3 - 576 га.
Яготинщина межує на заході із Переяслав-Хмельницьким і Баришівським районами Київсько ... Читать дальше »
Просмотров: 4074 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008

Українська земля настільки багата родючими чорноземами, надрами, різноманітністю природних умов, що кожний район в Україні може гордитися й хвалитися своею історією, унікальною красою природи й людьми, що творять рай на своїй рідній "малій" батьківщині. Яготинщина славиться ще й голубоокими озерами, ставками й річками. Ця земля, що знаходиться в центрі України, протягом своєї історії приваблювала до себе можновладців. Сам Яготин згаданий в літописах 452 років тому. Серед легенд, що пояснюють його назву, є й така: поселився в давнину якийсь Яго й обніс свої володіння тином.. Під час Хмельниччини Яготин став сотенним містечком Переяславського полку. Ним володіли козацькі старшини до тих пір, поки в 1757 році імператриця Єлизавета Петрівна подарувала Яготин з навколишніми селами графу Кирилу Розумовському. З часом граф прикупив ще сусідні землі й садиби та приступив до розбудови центральної садиби. після кирила маєток діставля ... Читать дальше »
Просмотров: 1545 | Добавил: yagotin1bbs | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (1)

Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтов - uCoz